Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang (CNT) is een behandelvorm waar rechtstreeks op de (buik)organen wordt gewerkt. Er wordt op de blote huid gewerkt, vaak met wat olie. Eerst “open” ik de navel. Ik geef druk in diverse richtingen. De taoïsten geloven dat dit nodig is om energetisch te kunnen ontgiften. Daarna masseer ik de organen die waarin blokkades zitten.

Letterlijk betekent CNT: “het bewerken van de energie van de organen”. CNT komt dus vanuit het taoïsme. De taoïsten maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Volgens hen worden emoties, die niet (volledig) zijn doorvoeld, in de organen vastgehouden. Deze niet volledig verwerkte emoties kunnen resulteren in knopen, ook wel blokkades, in de buik. Ook kunnen deze blokkades elders in het lichaam klachten veroorzaken.

De oorzaak van blokkades wordt vaak gevormd door negatieve emoties. Andere oorzaken zijn overwerk, stress, een ongeluk, alcohol en drugs, operaties, toxines, slechte voeding en een slechte houding.

EMOTIES EN DE ORGANEN

– Wanneer het hart oververhit is dan krijgt men haatgevoelens, wordt gemeen en ongeduldig.
– Wanneer de longen zwak zijn dan wordt met treurig en depressief.
– Als de maag en de milt zwak en uit balans zijn, dan gaat men zich overal zorgen om maken.
– Als de energie van de nieren laag is dan wordt men bang.
– Als de lever uit balans is, dan wordt men gauw boos of heeft men een kort lontje.


CNT is een krachtige, diepe én zachte behandeling die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied en/of  de borstkas. Via deze directe benadering van de organen wordt een rechtstreekse confrontatie gecreëerd die jou emoties en overtuigingen aan het licht brengt. Je kunt hierdoor meer bewustzijn ervaren. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt je energie en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.


WANNEER CNT

– spijsverteringsproblemen zoals maagklachten, obstipatie, opgeblazen gevoel, prikkelbare darm en dergelijke.
– astma en andere longproblemen
– menstruatieproblemen, verminderde vruchtbaarheid en overgangsklachten
– slapeloosheid
– onverwerkte emoties
– meer bewustzijn van je lichaam
– ….
N.B. Geef het aan wanneer je een spiraaltje in de baarmoeder hebt.

BEHANDELING:

Wanneer ik met CNT behandel, combineer ik de behandeling vrijwel altijd met shiatsu-therapie. Vooraf stel ik dus op dezelfde manier een diagnose vanuit de Chinese geneeskunde.

WANNEER GEEN CNT:
– kanker, MS, AIDS en andere ernstige ziekten